Sucurile dau varietate dietei tale in timp ce te ajuta sa iei nutrientii necesari organismului tau. Poti face suc chiar la tine acasa cu un storcator de fructe sau poti cumpara sucurile gata facute din supermarket. Afla din randurile urmatoare daca sucurile sunt bune sau nu pentru tine.
A face suc presupune a avea o masinarie sau un aparat care transforma fructele si legumele crude in suc. Storcatoarele de fructe sunt destul de scumpe, dar exista si unele mai ieftine. Cele mai multe astfel de storcatoare au cutite care taie fructele si legumele in feliute foarte mici si apoi le mesteca intr-un fel care separa sucul de pulpa si elimina majoritatea fibrelor.
- Sucurile proaspete de legume si fructe aduc o multime de beneficii sanatatii dandu-ti nutrientii de care ai nevoie. Sucurile de fructe si legume contin vitamine, minerale si fitonutrienti care te protejeaza de bolile cardiovasculare, de cancer, de afectiuni inflamatorii si de artrita reumatoidala. Componente valoroase precum flavonoidele se gasesc din abundenta in fructe si legume si te protejeaza de degradarea celulelor.
- Totusi, nu crede ca numai sucurile sunt sanatoase. Nu trebuie sa eviti alimentele solide. Sucurile nu inlocuiesc tratamentele medicale. Nu exista studii care sa ateste ca sucurile sunt mai sanatoase decat legumele si fructele intregi. Sucurile sunt mai usor de consumat in mod regulat.
- Unii sustinatori ai sucurilor sunt de parere ca, din sucuri, corpul isi ia mai multi nutrienti decat din fructele intregi. Asta pentru ca fructele intregi contin fibre care te impiedica sa absorbi nutrientii necesari.
- Sistemul digestiv este facut de asa natura incat poate extrage nutrientii dintr-o mare varietate de alimente, evitand fibrele. Si fibrele sunt importante pentru functionarea sistemului digestiv, deoarece aduc o gramada de beneficii sanatatii.
- Cand iti faci singura suc, incearca sa faci o cantitate pe care sa o consumi o data. Sucul care nu e consumat imediat poate adaposti bacterii si poti face toxiinfectie alimentara. Expunerea sucului la aer, bacterii si alti agenti patogeni nu numai ca te pot imbolnavi, dar pot scadea valoarea nutritionala a sucului.
- Inainte de a face sucul, trebuie sa ai grija sa speli fructul pe care il vei folosi, pentru a indeparta murdaria, pesticidele si bacteriile. Asigura-te ca tocatorul si ustensilele sunt, de asemenea, curate. Bacteria E. Coli poate trai pe fructe si este foarte periculoasa pentru sanatate. Poate fi omorata numai prin intermediul caldurii. Caldura insa poate scadea valoarea nutritionala a sucului. Daca nu vrei sa fierbi sucul, trebuie sa speli foarte bine fructele inainte de a le stoarce.
Daca te hotarasti sa urmezi o dieta ce consta in mare parte in sucuri, nu trebuie sa uiti ca trebuie sa consumi cel putin 2000 de calorii pe zi. Nu te infometa! Este important ca organismul tau sa primeasca destule vitamine, minerale, proteine, grasimi si carbohidrati…
De asemenea, trebuie sa consumi fibre, pentru ca sistemul tau digestiv sa functioneze normal. Poti pune in sucurile tale pudra de fibre sau poti consuma alimente ce contin fibre, cum ar fi prunele sau perele.
The post Proprietatile vindecatoare ale sucurilor naturale appeared first on Yve.