Sfecla roşie este foarte bogată din punct de vedere nutriţional, dar, din păcate, nu se bucură de o prea mare popularitate. Este momentul să vă revizuiţi această atitudine, căci aveţi multe de pierdut dacă nu o includeţi în alimentaţie.
Sfecla provine din specia spontană răspândită în regiunile învecinate Mării Mediterane şi pe ţărmul răsăritean al Oceanului Atlantic. Acţiunea sa benefică asupra organismului este cunoscută încă din antichitate, medicul grec Dyphilos din Siphos arătând în lucrările sale ce datează din secolul al IV-lea e.n., că sucul de sfeclă roşie poate fi utilizat ca medicament în locul mierii.
Principalele virtuți
Rădăcina de sfeclă conţine principii active care distrug microorganismele. Această proprietate se dovedeşte eficientă şi în limitarea dezvoltării tumorilor, prin oprirea multiplicării celulelor canceroase.
Cercetări ştiinţifice au arătat că administrarea zilnică a sucului extras din rădăcină stimulează procesul de formare a hematiilor (globule roşii), leucocitelor (globule albe) şi trombocitelor (cu un rol în coagulare), îmbunătăţind compoziţia sângelui. Această proprietate face din rădăcina de sfeclă un adevărat medicament pentru bolile de sânge, util mai ales în anemii. Sfecla are proprietăţi remineralizante.
Are o valoare nutritivă foarte mare, la un aport caloric relativ mic. Sfecla are efect uşor laxativ: consumul ei provoacă scaune cu consistenţă moale. De asemenea, reprezintă un bun dezinfectant intestinal, graţie proprietăţii sale de a distruge microorganismele. Are efecte uşor hipotensive; echilibrează funcţia întregului sistem nervos. Se pare că zaharurile conţinute în această legumă nu sunt favorabile diabeticilor.
Cum o puteți consuma:
- Folosiţi legume cultivate biologic.
- Sucul de sfeclă roşie poate fi utilizat în cure prelungite, simplu sau în amestec cu suc de mere, morcovi, castraveţi etc. (se beau 150 ml, dimineaţa, pe stomacul gol, pentru efectul diuretic, remineralizant şi pentru îmbunătăţirea formulei sângelui)…
- În tratamentul adjuvant al cancerului, se poate face o cură de șase luni cu suc de sfeclă roşie (câte o jumătate de pahar, de trei ori pe zi), sau cu salata de sfeclă crudă (câte 20 g rădăcină rasă, de două ori pe zi).
The post Sfecla roșie tratează cu succes anemia appeared first on Yve.