Această plantă dă mari bătăi de cap grădinarilor, căci invadează deseori culturile şi greu se mai poate scăpa de ea. Putini ştiu că ar trebui sa-i acorde mai mult respect, căci constituie o plantă medicinală în adevăratul sens al cuvântului.
Părțile aeriene sunt folosite în scop terapeutic mai ales pentru normalizarea tranzitului intestinal. De asemenea, acționează asupra epiteliului renal, favorizând creșterea cantității de urină eliminată şi diminuând tensiunea arterială. Acestea sunt numai câteva dintre virtuțile troscotului.
Pentru tratarea diareii, ulcerului gastric şi gutei, preparați o infuzie din una-două lingurițe cu pulbere de plantă la 200 ml apă în clocot. Acoperiți vasul pentru 10-15 minute, apoi strecurați. Beți două-trei căni pe zi.
În caz de metroragii, folosiți maceratul din o lingură cu pulbere de plantă la 250 ml vin vechi. Lăsaţi șapte-zece zile, apoi strecurați. Beți câte un păhărel înainte de fiecare masă.
Împotriva afecțiunilor aparatului cardiovascular (insuficienţă cardiacă, hipertensiune, edeme) şi celor metabolice este eficientă infuzia din patru linguri de plantă mărunțită la o cană cu apă fiartă. Luați trei linguri de ceai pe zi…
Pentru tratarea reumatismului şi bolilor ginecologice, recurgeți la băile cu apă caldă (37°C) în care s-a ținut timp de 15-30 de minute un săculeț cu 500 g plantă uscată. Rămâneți în cadă minimum 20 de minute.
The post Troscotul ameliorează reumatismul appeared first on Yve.