Mierea de albine este folosita inca din Antichitate pentru beneficiile aduse sanatatii si frumusetii, iar dr. Oz a pregatit cateva motive pentru care ar trebui sa o consumam.
Cum iti dai seama daca mierea de albine este naturala
-se intoarce invers borcanul, iar mierea ar trebui sa se miste foarte incet si sa formeze o bula de aer ce urca foarte incet
-se introduce o lingura in borcan, iar apoi se scoate, iar daca mierea nu se termina de scurs, inseamna ca este una foarte buna
-daca mierea de albine este zaharisita nu inseamna ca este contrafacuta sau nu este buna; trebuie stiut ca doar mierea de salcam nu se va zaharisi
Proprietatile mierii de albine
Te energizeaza
O sumedenie de studii au demonstrat ca glucoza prezenta in mierea de albine alaturi de celelalte tipuri de indulcitori naturali ce se regasesc in alcatuirea ei vor mari rezistenta si vor oferi energie. In locul zaharului rafinat este indicat sa te poti baza pe mierea de albine naturala.
Te ajuta sa dormi mai bine
Indulcitorii naturali din alcatuirea ei vor asigura o crestere treptata a nivelului insulinei si va permite subsntantei care este responsabile de somn sa ajunga mult mai repede la creier. O lingurita de miere consumata inainte de culcare va putea imbunatati cu mult calitatea somnului.
Lupta contra alergiilor
Daca stii ca ai alergie de sezon se recomanda sa consumi in fiecare zi putina miere de albine, timp de 2 luni inainte de anotimpul care iti cauzeaza probleme. Albinele transporta polenul care este responsabil cu simptomele, iar acesta ramane in miere si astfel permite organismului sa se obisnuiasca fara sa mai reactioneze negativ.
Vindeca taieturile si juliturile
Mierea de abine contine si proprietati antibacteriene si va impiedica zonele cu julituri sau taieturi micute sa se infecteze. Deoarece are o consistenta groasa, mierea de albine nu va permite ca bacteriile sa ajunga in locul cu probleme.
Vindeca ulcerul
Mierea stopeaza bacteria Helicobacter pylori, ce este responsabila pentru dezvoltarea gastritei ce de foarte multe ori, duce la ulcer, daca nu este tratata.
Hidrateaza pielea
Mierea va hidrata atat pielea, cat si parul:
-se amesteca mierea de albine cu sare de mare sau tarate de ovaz si se obtine un agent exfoliant
-se amesteca mierea de albine cu ulei de masline si astfel se obtine un balsam natural 100% ,pentru par
-se amesteca mierea de albine cu lapte, argila verde si doua picaturi de ulei de lavanda si astfel se obtine o masca hidratanta pentru ten
The post Dr. Oz: mierea de albine – tratamente appeared first on Yve.