Quantcast
Channel: Medicina naturista - cele mai eficiente plante medicinale - YVE.ro
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3312

Sinuzita

$
0
0

Sinuzita este o infecție sau o inflamare a sinusurilor, care sunt nişte cavităti pline cu aer, situate în oasele feţei. Afectiunea apare în momentul în care mucoasa care căptuşeşte sinusurile se inflamează.

Sinuzita

Cea mai frecventă cauză a sinuzitei este astuparea micilor canale prin care se scurge mucusul, probabil ca rezultat al unor infecții virale ale tractului respirator superior. Odată ce aceste canale sunt astupate, microorganismele care au intrat în interiorul sinusurilor produc inflamarea mucoasei şi umplerea sinusurilor cu puroi.

Simptome

  • Senzația de inflamare a feței.
  • Senzaţia de apăsare în spatele ochiului.
  • Obstructia căilor nazale, dificultate de a respira pe nas.
  • Atenuarea mirosului.
  • Posibilă febră.
  • Posibile dureri de dinți.
  • Scurgeri nazale.

Când trebuie consultat medicul:

  • Dacă apar inflamaţii în jurul ochilor, care pot afecta ochii şi nervii faciali.
  • Dacă afecțiunea nu se ameliorează în sapte zile — s-ar putea să aveţi nevoie de antibiotice.
  • Dacă sinuzita apare de cel puţin trei ori într-un an, iar perioadele dintre accese devin mai scurte — aţi putea avea o infecţie cronică ce poate deveni periculoasă.

Tratament

Există mai multe terapii complementare care îşi propun să diminueze durerea provocată de sinuzită şi să deschidă canalele de scurgere ale sinusurilor. Altele încearcă să combată infectia prin stimularea sistemului imunitar. Dacă sinusurile sunt infectate cu bacterii, este nevoie de antibiotice.

Fitoterapie. Faceți frecţii locale, uşoare, cu ceapă tăiată mărunt — ameliorează durerile. De asemenea, faceţi inhalații de trei ori pe zi cu decoct din 50 g cimbrişor la un litru de apă rece sau cu infuzie dintr-un pumn de levănţică la un litru de apă clocotită.

Puteți bea câte doua căni pe zi de infuzie de coada-şoricelului (o lingură de plantă la 250 ml apă clocotită) sau de flori de muşeţel (o lingurită de flori uscate la 250 ml apă clocotită).

Aromaterapie. Inhalațiile cu ulei de eucalipt, pin sau cimbru pot ajuta la descompunerea cheagurilor care blochează sinusurile. Intensitatea durerii poate fi diminuată şi prin aşezarea în zona sinusurilor a unor bucăţi de vată înmuiate în ulei de eucalipt.

Dietoterapie. Nutritioniştii recomandă ca din alimentatie să nu lipsească următoarele suplimente:

  • vitamina C — 500 mg la fiecare două ore; bioflavonoide — un gram zilnic;
  • betacaroten (vitamina A) — 25.000 UI zilnic;
  • zinc (consultaţi un medic pentru stabilirea dozei).

Feriti-vă de dulciuri, condimente, otet, precum şi de toate alimentele care vă pot provoca alergii. Adevărate alimente-medicamente pentru sinuzitele alergice sunt ouăle de prepeliță, care ar putea să le înlocuiască total în alimentația bolnavului pe cele de găină.

Remedii la îndemână

  • Inhalaţi aburi fierbinți de apă amestecată cu oțet sau sare. Aburul este unul dintre cele mai bune remedii pentru deblocarea sinusurilor.
  • Aplicati comprese calde pe nas pentru a ajuta la deschiderea sinusurilor. Foarte bune sunt şi cataplasmele cu sare, mălai şi nisip cald.
  • Beţi multe lichide.

Prevenire

Sinuzita este dificil de prevenit însă puteți reduce riscul de infectare a sinusurilor. În primul rând, evitați substanțele alergice, printre care se pot număra praful, acarienii, polenul şi anumite alimente (lactatele, făina etc.). De asemenea, ori de câte ori este posibil, evitaţi fumul de ţigară…

The post Sinuzita appeared first on Yve.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3312

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48