Quantcast
Channel: Medicina naturista - cele mai eficiente plante medicinale - YVE.ro
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3312

10 surse de probiotice naturale

$
0
0

Probioticele sunt acele bacterii care aduc nenumărate beneficii organismului nostru și asigură o stare optimă a sănătății. Ele pare a fi din ce în ce mai populare în ultimul timp și se pot găsi într-o mulțime de alimente fără ca noi să știm acest lucru.

probiotice-naturale

Iată zece surse de probiotice naturale care se găsesc în diverse alimente

  1. Ceaiul Kombucha

Acest ceai este unul destul de diferit de celelalte, deoarece este unul fermentat și are un conținut bogat de bacterii care sunt benefice organismului. Acesta aduce un aport energetic, întărește imunitatea și ajută la arderea grăsimilor.

  1. Varza murată

Fiind foarte populară în gospodării, aceasta are și ea un aport ridicat de probiotice, iar procesul de preparare a acesteia este tot unul prin fermentație, la fel ca al ceaiului Kombucha.

Este foarte bună în combaterea alergiilor și are un aport ridicat de vitamine, cum sunt vitaminele A, B, E și C.

  1. Castraveții murați

Chiar dacă unii pot conține un o cantitate mai mare de sare, aceștia sunt foarte sănătoși datorită aportului ridicat de probiotice pe care îl aduc organismului. Dacă aceștia sunt preparați chiar de tine, poți controla cantitatea de sare pe care o adaugi, pentru a-i putea consuma în cantități cât mai mari.

Îi poți adăuga în salate, în sandvișuri sau chiar ca un fel de garnitură pentru diverse preparate.

  1. Laptele bătut

Dacă acesta nu este inclus într-o rețetă care necesită un proces de prelucrare termică, este și el o sursă bogată de probiotice, acest lucru datorându-se culturilor vii care sunt introduse pentru fermentarea zaharurilor din lapte.

  1. Brânza de vaci fermentată

Aceasta este foarte utilă atunci când vine vorba de întreținerea intestinelor, fiind foarte bogată la rândul ei în probiotice.

  1. Laptele de soia

Chiar și boabele de soia au un conținut de probiotice, însă nu unul la fel de mare ca cel al laptelui de soia. Acesta este foarte bogat în culturi vii și în bacterii sănătoase care sprijină buna funcționare a organismului nostru.

  1. Iaurturile

Acestea sunt și ele cunoscute pentru aportul de probiotice pe care îl aduc organismului. Kefirul este unul dintre cele mai recomandate din această categorie, însă dacă ești atentă la etichete, vei descoperi și alte produse care au un bogat conținut de probiotice.

  1. Spirulina

Fie în forma ei naturală, fie adăugată în sucurile naturale pe care le prepari în casă, aceasta este cunoscută pentru proprietățile curative pe care le are. Ea va sprijini menținerea sănătății sistemului digestiv, dar este și un puternic suport pentru sistemul imunitar.

  1. Măslinele în saramură

Datorită faptului că acestea vor absorbi toate culturile vii prin fermentarea în lichidul special preparat, sunt și ele o bogată sursă naturală de probiotice.

Le poți adăuga în tot felul de preparate, le poți consuma împreună cu brânzeturi sau le poți mânca chiar goale…

  1. Cereale și fulgi de ovăz

Acestea au și ele un conținut bogat de probiotice și se recomandă să le consumi cât mai des. Îți poți face un obicei în a consuma la micul dejun astfel de cereale alături de un bol de lapte sau le poți combina cu iaurturi sau shake-uri de fructe.

Save

The post 10 surse de probiotice naturale appeared first on Yve.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3312

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48